Zwemmen in virtual reality: snorkelen en glijbaan met VR-bril

In de eerste zwembaden kan je nu met een virtual-reality-bril op de glijbaan af of gaan snorkelen. Zo zweef je boven duizelingwekkende dieptes.

Is dat nou een haai in het zwembad? In Duitsland kun je zwemmen met een VR-bril op. Je kunt in VR snorkelen, diepzeeduiken en in VR van de waterglijbaan af en de ervaring is fantastisch.

Je krijgt natuurlijk een VR-bril op, uitgebreid met een waterdichte headset en een snorkel. Een drijfgordel om je buik die verbonden is met een gewicht op de bodem van het zwembad zorgt ervoor dat je niet tegen de rand botst.

En dan, dan komen zicht, geluid en gevoel samen in een wonderlijke wereld naar keuze. Logischerwijs kies je een prachtig duikgebied zoals het Great Barrier Reef, maar hé, het is virtueel dus je kunt ook door een ruimteschip zwemmen. Zweven, vibratie, stroom, temperatuur, en luchtbelletjes langs je lichaam maken dat deze virtuele belevenis echter dan echt voelt. 

Het eerste dat mensen die met de VR-bril te water gaan zeggen, is standaard: wow! Wie dat ook wil, moet op weg naar Duitsland (Osnabruck, Braunschweig of Lippstadt) of Aquapalace in Praag (Tsjechië). De langste VR-glijbaan, waarbij je kunt kiezen uit Dragons, Aliens of Fantasy, is te vinden in het Oostenrijkse Lutzmannsburg op de grens met Hongarije. 

Bron: Bright.nl

Rate this post