Vr bril onderhoud

Je hebt een vr bril gekocht en er al veel games mee gespeeld, maar nu is hij vies! Wat te doen? Moet je hem schoonmaken? Je wilt natuurlijk niet dat je apparatuur stuk gaat omdat je het niet goed schoongemaakt hebt. Daarnaast kan het zijn dat na het intensief spelen van een spannende game je een beetje gezweet hebt, wat de lenzen soms kan doen beslaan. Wat is nou de beste manier om je vr bril schoon te houden?

Stof is je ergste vijand

Het is misschien een open deur, maar stof komt in elk huishouden voor. Als je klaar bent met gamen, leg dan niet je headset neer op een kast of stoel, maar berg hem op in een hoesje of een koffertje. Vaak zit dit bij het pakket wat je besteld hebt, en wordt gewoon meegeleverd.

Covers

Er zijn special soort covers die over het gezichtskussen in je vr bril kunnen worden gedaan. Deze zijn uiteraard wasbaar. Als je bijvoorbeeld aan het gamen bent met een vriend, kan je de cover over je vr bril heen doen, zodat jullie geen bacteriën van elkaar overdragen. Daarnaast is het wel gewoon zo hygiënisch natuurlijk.

Gezicht schoonmaken voor gebruik

Was je gezicht even af voordat je gaat gamen. Heb je net je gezicht ingesmeerd met zonnebrand omdat je zo naar het strand gaat, maar eerst nog even wil gamen, zorg er dan voor dat de zonnebrand niet in de kussens van je vr bril trekt. Dit kan soms voor nare geurtjes en wederom voor bacteriën zorgen. Voor de vrouwelijke gebruikers is foundation en veel make-up af te raden om dezelfde reden.

Het daadwerkelijke schoonmaken van je vr bril

Als je de eerdergenoemde tips opvolgt moet het sowieso goedkomen met het onderhoud van je bril, maar als je hem alsnog goed schoon wilt maken kan je dat als volgt aanpakken:
  1. Bij een smartphone vr bril moet je eerst je telefoon eruit halen en moet je zorgen dat alle kabels losgekoppeld zijn. Haal de hoofdband en het gezichtskussen er zo mogelijk van af.
  2. Haal het stof van de bril af. Een goeie truc daarvoor is om er gewoon even de stofzuiger op te zetten. Heb je geen stofzuiger tot je beschikking, dan kan je er gewoon even op blazen natuurlijk.
  3. Reinig met een vochtige doek de behuizing. Gebruik absoluut geen bleekmiddel of ander agressief spul.
  4. Het belangrijkste onderdeel waar je doorheen kijkt, de lenzen, zijn belangrijk. Als je de lens van je vr bril goed schoon houdt tijdens gebruik, vermindert dit de kans dat ze beslaan. Voor het reinigen van je vr bril kan je een gewoon brillendoekje gebruiken. Gebruik GEEN keukenpapier of een krant hiervoor.

De belangrijkste punten voor het reinigen van je VR bril op een rij:

  • Zorg dat je gezicht schoon is voor gebruik
  • Veeg je gezichtskussen na elk gebruik af
  • Gebruikt GEEN alcohol, bleek of andere agressieve middelen op je bril
  • Gebruik geen keukenpapier of andere doekjes voor het reinigen van de lenzen
Met deze tips houd je je vr bril in topconditie en doe je er zo lang mogelijk mee!
htc vive

HTC VIVE

playstation vr

Playstation VR -PS4

oculus rift

Oculus Rift Basispakket