HTC Vive Kopen

Denk je er over een HTC Vive te kopen? De vr bril van HTC, genaamd de HTC Vive is een van de beste brillen op de Nederlandse markt op dit moment.

De HTC virtual reality bril beschikt over fenomenale graphics en andere sublieme aspecten. De HTC Vive komt helaas wel met een prijskaartje, maar het is het sparen meer dan waard.

Daarnaast zijn er talloze toepassingen en extra’s die gemaakt zijn om de belevenis van het spelen in de virtuele realiteit zo vet mogelijk te maken.

Waarom is de HTC Vive zo goed?

De HTC Vive is een high-tech virtual reality gaming headset die vergelijkbaar is met de Oculus Rift en de Playstation VR. Toch zijn er wel enkele belangrijke verschillen tussen de brillen te onderscheiden. De HTC Vive is ontwikkeld om binnen de virtuele werkelijkheid te stappen én om actief mee te bewegen. Als je de bril besteld worden er twee sensoren meegeleverd die je aan het plafond moet bevestigen. Door deze sensoren weet de virtual reality bril waar je op dat moment bent en kan deze dit toepassen in de omgeving waarin je op dat moment bent. Mocht je bijvoorbeeld in een ruimte zijn van 4 bij 4 meter, zorgt de bril er voor dat er maximaal een speelveld van 3 bij 3 meter aangehouden wordt, zodat je je neus niet stoot tegen de muur.

Enkele voordelen van de HTC VIVE

Enkele nadelen van de HTC Vive

Daarnaast horen er bij de losse vr bril ook twee langwerpige stokken, waarmee het systeem de positie van de speler weet te achterhalen. Tevens is het hierdoor mogelijk om naar objecten te wijzen en bijvoorbeeld vast te pakken. In de VR bril zit ook een microfoon ingebouwd, zodat je met andere spelers online kunt communiceren. 

HTC heeft samen met Valve een eigen appstore ontwikkeld, de Viveport. In deze store zijn vanzelfsprekend alleen VR-gerelateerde games te vinden, maar ook andere media zoals 360-graden video’s en Google Earth in virtual reality.

Welke accessoires zijn er beschikbaar voor de HTC Vive?

Op dit moment zijn er veel bedrijven die allerlei accessoires aanbieden voor de HTC Vive virtual reality bril. Een goed voorbeeld daar van is de Manus VR. De Manus VR is een handschoen die draadloos te gebruiken is bij de VR bril. De handschoenen gelden als een vervanging voor de langwerpige stokken die bij de bril geleverd worden. De handenschoenen kosten rond de $250.

Naast de handschoenen zijn er ook VR guns te koop. Deze geweren fungeren als een echt geweer, maar dan in de virtuele wereld. Het schieten geeft een extra dimensie als je daadwerkelijk een geweer in je handen hebt om mee te schieten. Er zijn verschillende geweren beschikbaar, van verschillende fabrikanten. 

Deze gun is vervolgens toe te passen in verschillende “shooter” VR-games.

Waar kan ik de HTC Vive kopen?

Er zijn verschillende online winkels waar de HTC Vive verkrijgbaar is. Zo bieden Coolblue en Unbound VR de bril voor €599 aan in het webshop. De brillen zijn doorgaans in voorraad, dus voor 23:00 besteld, is de volgende dag in huis!

Twijfel niet langer, en bestel de beste VR bril van dit moment. Je zult een van de eerste zijn met deze fantastische vr bril. 

Daarnaast ben je een unieke ervaring rijker, en heb je een voorsprong in de ongetwijfeld, virtuele toekomst!