Playstation VR

Wil je een Playstation VR kopen? De Playstation VR headset is perfect geschikt om met een console als de Playstation 4 te combineren.  Als je een Playstation 4 hebt is de Playstation VR bril een goede aanvulling op je game-collectie. Door de perfect passende bril lijkt het net alsof je echt in de game zit die je aan het spelen bent. Je bent letterlijk deel van de game waar je in zit, en maakt zelf belangrijke keuzes voor het vervolg van het spel. 

Om gebruik te maken van de Sony Playstation VR bril is er een speciale Playstation camera vereist, net zoals bij de HTC Vive. De camera registreert de bewegingen van de speler, en past de omgeving daar realtime op aan. Door de razendsnelle processorsnelheid ervaar je de beste virtual reality ervaringen.

5/5

De Playstation Camera

De Playstation Camera is een vereiste voor het gebruik van de bril. De camera registreert realtime de bewegingen die jij maakt, waardoor jij jezelf altijd kan navigeren door de virtuele wereld. De camera volgt 9 led-lampjes, die aan de voor-, achter- en zijkant van de Playstation headset te vinden zijn. Op deze manier worden jouw bewegingen zeer nauwkeurig naar de gamewereld vertaald waar jij op dat moment in zit.

Waarom is de Playstation VR zo goed?

De resolutie die de vr bril weer kan geven is 1920 x 1080 pixels, wat staat HD of High Definition. Op dit moment is dat een van de hoogste resoluties die beschikbaar is voor gaming. Als je de vr bril besteld worden er onder andere oordopjes, een HDMI kabel, een USB kabel en een adapter voor de VR bril meegeleverd. In volledig 3D beeld en een 360 graden omgeving waan je je in de allervetste omgevingen en situaties. Met een verbazingwekkende 120 frames per seconde beweeg jij je door de virtuele realiteit. Daarnaast beschikt de bril over een 3D audio systeem, vergelijkbaar met een Dolby Surround System, waarmee het net lijkt alsof je je midden in de omgeving begeeft. Ook zit er een microfoon in de bril ingebouwd, waardoor je met je vrienden kan chatten tijdens het gamen. Naast het gebruik van de bijgeleverde stokjes om dingen aan te wijzen en te pakken, is de controller die bij de Playstation 4 geleverd wordt ook goed te gebruiken. Je kunt dus ook je controller gebruiken in combinatie met de vr bril. Je kunt bijvoorbeeld de controller gebruiken om mee te richten bij een virtueel schietspel.

In combinatie met een VR Game kan je je urenlang in de virtuele realiteit begeven. Door de verstelbare hoofdband is de bril ook geschikt voor brillendragers.

Overige toepassingen van de Sony Playstation VR Bril

Andere toepassingen van de vr bril zijn onder andere dat je foto’s die op je Playstation staan in 360 graden kunt bekijken. Als je een USB stick op je Playstation aansluit met daarop een panorama foto kan je die in 3D bekijken. Als je de “VR-modus” aanzet stap je midden in je eigen gemaakte afbeeldingen en video’s. Ook kan je je 3D Blueray films in stereoscopisch beeld zien als de bril op hebt. Film als Ghostbusters, The Amazing Spider-man en Pixels komen zeer realistisch op je over.

Kortom, genoeg mogelijkheden en redenen waarom de Playstation VR bril voor jou de beste keuze is.