Telenet lonkt al naar vierde VR-pretpark

Veertien maanden na de opening van zijn eerste virtualrealityspeelveld werkt Telenet al aan de vierde locatie. Spelen met een VR-bril op de neus lokte al meer dan 50.000 bezoekers.

‘We investeren een significant bedrag. Dit is geen half werk.’ Telenet-CEO John Porter zwoer in mei vorig jaar dat het zijn bedrijf menens was met de uitstap naar de gamingwereld. Het richtte toen samen met het durfkapitaalfonds 9.5 Magnitude Ventures The Park op.

The Park biedt ‘free roam VR’-avonturen. Dat is een mondvol voor het idee dat je samen met vrienden een avontuur beleeft in een virtuele wereld. Dat doe je met een VR-bril op de neus, een krachtige laptop in een (licht) rugzakje, en in een grote zaal voor de nodige bewegingsruimte.

Zombies

Zombies afknallen, strijden tegen losgeslagen robots, een bom ontmantelen… Het zijn virtuele groepservaringen die in de smaak vallen. The Park-topman Philippe De Schutter bevestigt dat hij na Antwerpen, Gent en Hasselt al onderhandelt over een vierde locatie.

The Park wil de vierde locatie nog niet prijsgeven, maar het zou gaan om Leuven of Kortrijk. ‘We hadden snel succes na de lancering in juni vorig jaar. De activiteit wordt snel matuur. Onze locaties zijn zeker in het weekend bijna altijd volledig geboekt’, zegt De Schutter.

De VR-avonturen zijn populair omdat ze een breed publiek aanspreken, meent De Schutter. ‘Grootouders met kleinkinderen, teambuildingen van bedrijven, studenten op een avondje uit, we zien ze hier allemaal passeren.

Sinds de lancering iets meer dan een jaar geleden proefden al meer dan 50.000 bezoekers van The Park. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt rond 30 jaar. De Schutter weerlegt graag dat gaming alleen voor mannen is: 40 procent van de bezoekers is een vrouw.

Bron: Tijd.be

Rate this post