Een auto importeren uit Duitsland? Een slim idee!

Ben je binnenkort weer toe aan een nieuwe auto? Een auto bij de dealer kopen kan een slechte investering zijn. Overweeg eens om een auto uit Duitsland te importeren, wees slim en bespaar veel geld. Het is namelijk veel makkelijk dan je zou denken. Particulieren zijn vaak nog niet op de hoogte van de financiële voordelen die een auto importeren uit Duitsland biedt. Auto handelaren en dealers hebben dit natuurlijk wel al lang ontdekt. Lees hier over de voordelen.

Luxere auto’s voor dezelfde prijs
Een luxe uitrusting is in Duitsland de norm. In Nederland leasen we veel en dan is luxe uitvoering geen prioriteit. Coole features en functionaliteiten zoals lederen bekleding, achteruitrijcamera’s, rijstrook sensoren en stoelverwarming zijn in Duitse import auto’s vaak aanwezig. 

Jahreswagens
Jong gebruikte auto’s in Duitsland met minder dan 10.000 km op de kilometer teller zijn er genoeg in Duitsland. Deze auto’s worden in Duitsland jahreswagens genoemd. Deze wagens zijn vaak kort gebruikt door personeel van grote auto fabrikanten. Ze zien er uit zo goed als nieuw.

Duurdere en nieuwe auto’s zijn goedkoper in Duitsland

Vooral als het om een dure, nieuwe auto’s gaat is importeren uit Duitsland voordeliger.  Een Audi kan in Duitsland wel 5000 euro goedkoper zijn. Dit komt omdat er meer concurrentie is op de Duitste automarkt en daardoor zijn de prijzen lager. 

Aantoonbare onderhoudshistorie
Als je een auto koopt bij een vertrouwde merkdealer dan is de onderhoudshistorie bekend en kom je niet voor verassingen in Nederland te staan. Mocht er toch iets mis zijn, heb je alsnog gewoon occasion garantie die wettig is in Nederland.

Slim BPM berekenen
Naast het voordeel door de aankoopprijs, kan je ook nog flink besparen op de BPM. BPM betekent Belastingen van personenauto’s en motorrijwielen. Door slim je BPM aangifte te doen, kun je ontzettend veel geld besparen. Soms scheelt dit zelfs duizenden euro’s. BPM berekenen hoef je niet alleen te doen, er zijn verschillende partijen die je goed kunnen adviseren. 

10/10 - (1 stemmen)