Studenten denken dat hun ​toekomstige baan nu nog niet bestaat​

Kaspersky Lab heeft een aantal studenten aan de tand gevoeld over hun toekomstige carrière. Wat blijkt: Zo’n 40% van de ondervraagde studenten denkt zich voor te bereiden op een functie die op dit moment nog niet bestaat. Alle ondervraagde studenten zijn boven de 18 jaar en studeren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje.

De technologische ontwikkelingen gaan op het moment erg snel. Deze voortschrijdende technologie brengt uiteraard met zich mee dat banen veranderen. Er zijn nog voldoende toekomstbestendige banen, maar er zijn er ook een aantal banen op te noemen waarvan je nu al weet dat ze aan verandering onderhevig zijn en in de toekomst waarschijnlijk in zijn geheel verdwijnen. Ook traditionele rollen in de geneeskunde en landbouw passen zich voortdurend aan de technologie aan waarvan ze afhankelijk zijn geworden. Een paar voorbeelden van functies waar studenten van nu naartoe werken:

1. Telechirug
Voor chirurgen is het straks niet meer noodzakelijk om zich fysiek in de operatiekamer te bevinden. In plaats daarvan kunnen ze op afstand intelligente machines bedienen, zonder hun patiënten ook maar met een vinger aan te raken.

2. Mens/robotinteractiespecialist
Als van robots wordt verwacht dat ze met mensen samenwerken en samenleven, moeten ze wel van iemand leren hoe om te gaan met de complexiteit en subtiliteit van menselijke emoties. Er moeten mensen worden opgeleid om op effectieve wijze met machines te communiceren.

3. Augmented-reality-architect
Augmented reality verbetert bepaalde ervaringen door virtuele beelden over echte beelden heen te leggen. Augmented-reality-architecten zullen in staat zijn om 3D-modellen van een gebouw virtueel in een bepaalde omgeving te plaatsen, om op die manier beter dan ooit inzichtelijk te maken hoe het in die omgeving past door een vr bril op te zetten.

4. Smart-home-ontwikkelaar
Een smart home vereist een ecosysteem dat volledig is toegespitst op de gewoonten, wensen, beschikbare ruimte en gezinsdynamiek van de eigenaar. Om dit te bereiken, moeten er creatieve ontwikkelaars zijn die systemen en algoritmen ontwikkelen die zich aan alle denkbare unieke huishoudens kunnen aanpassen.

5. Ontwerpers van 3D-geprinte mode
Kleding zal steeds vaker door de computer worden gegenereerd, waardoor het productieproces revolutionair gaat veranderen. De 3D-ontwerper moet in staat zijn om items te ontwerpen die volledig door machines kunnen worden gemaakt.

Bron / Artikel van: Dutchcowboys

Rate this post