De ontwikkeling van video entertainment

De afgelopen jaren heeft de technologie behoorlijke sprongen gemaakt, tv’s worden groter, scherper, dunner enzovoort. Er zijn ook verschillende ontwikkelingen gaande op het gebied van video die belangrijk zijn voor verschillende doelgroepen. Maar wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van video entertainment. In dit artikel vertel ik je wat deze ontwikkelingen zijn en wat je hier nou eigenlijk aan hebt.

AR

Sinds 2017 is er een nieuwe trend in games voor je smartphone genaamd AR, AR staat voor Augmented Reality. AR is als eerst geïntroduceerd door het wel bekende spel Pokémon Go. AR is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt, wanneer je dit gebruikt kun je ervoor zorgen dat een animatie verschijnt op je scherm in de realiteit. Ook bedrijven zoals IKEA gebruiken deze technologie zodat je door middel van een app kunt kijken hoe een bepaald product staat in je huis zonder dat je deze daadwerkelijk hoeft te kopen.

Videomarketing

Ook zijn er enkele ontwikkelingen geweest die belangrijk is voor marketeers. De videomarketing is namelijk de laatste jaren sterk toegenomen. Veel bedrijven kiezen er namelijk voor op een animatie video te laten maken in plaatst van een grote hoeveelheid tekst. Consumenten worden namelijk steeds luier en kijken liever naar een korte video dan dat zij een lap tekst lezen.

VR

Virtual Reality (VR) is sinds 2016 op de markt een heeft de afgelopen jaren behoorlijke sprongen gemaakt. Er is namelijk nu ook de mogelijkheid om via je telefoonspelletjes te spelen via VR. Ook kun je een VR-bril combineren met een speciale stoel zodat wanneer je een racespel speeltje je ook echt het gevoel hebt dat je in een auto zit, met trillingen, geluiden en beeld heb je het gevoel dat je een echte coureur bent.

Rate this post