Jas waarmee je kan voelen in VR

De Disney Force Jacket heeft 26 luchtzakjes die kunnen uitzetten. Zo voelt het bijvoorbeeld alsof een slang over je lichaam kronkelt.

Virtual reality is heel leuk, maar je mist op een gegeven moment toch iets van gevoel. Als je Ready Player One hebt gezien weet je wat de droom is: in een virtuele wereld zitten waar je ook alles kunt voelen wat er gebeurt, of in elk geval zo veel voelen als je wilt. Er zijn verschillende partijen bezig om die technologie te maken, maar dat gaat nog langzaam. Disney Research is er ook mee bezig en hun Force Jacket is een prototype dat veelbelovend is.

De onderzoeksafdeling van Disney heeft een nieuw project getoond: de Disney Force Jacket. Met deze jas is druk te voelen, zodat virtual reality nog iets realistischer kan aanvoelen. De jas bevat 26 opblaasbare zakjes die zijn verbonden met een lucht- en vacuümpomp. Hierdoor kunnen de zakken harder of zachter worden opgepompt.

Als voorbeeld geeft Disney het voelen van een slang die over je lichaam glijdt. Ook voelt een sneeuwballengevecht in VR realistischer aan. Verder geeft een deels opgeblazen jas het gevoel alsof je ineens veel meer spieren hebt.

Het is niet duidelijk of Disney de jas verder wil gaan ontwikkelen of dat het bij dit experiment blijft.

Hoe vet zou het zijn als je naast een vr bril, ook een vr jas zou hebben?

Bron / naar artikel van: Bright en Dutchcowboys

4.5/10 - (1 stemmen)