Een oefenrechtbank via een VR-bril

Studenten van de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam wijden hun lustrumsymposium aan de invloed van technologie op het recht en de advocatuur. Farshida Zafar, projectleider Online Education & Innovation bij Erasmus School of Law, ontwikkelde een digitale oefenrechtbank die is te betreden via een VR-bril.

Hoewel dit bedacht is voor het onderwijs, heeft hij ook het voorstellingsvermogen dat dat gevangenen in de toekomst in de gevangeniscel kunnen blijven en via een VR-bril de rechtszaal kunnen betreden. Het zou ook een hulpmiddel kunnen zijn voor advocaten, zodat zij niet meer van hot naar her hoeven te rijden om hun cliënten te vertegenwoordigen in de rechtbanken.

Ondernemer Richard Kuijpers van smartrobot.solutions gaat op donderdag 5 april tijdens het symposium in op de mogelijkheden op het gebied van service door robots en wat dat betekent voor de toekomst van de advocatuur. Studenten kunnen ondervinden hoe het is als in de toekomst een robot tegenover hen zit die advies geeft over hun juridische positie.

Bron: Dagblad010.nl

Rate this post